Rata absorbției fondurilor europene a ajuns la aproape 57%, în septembrie

| 06 oct, 17:39

Rata absorbției fondurilor europene a ajuns la 56,99%, la finalul lunii septembrie, pe cadrul financiar 2007-2013, se arată într-o statistică publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

În ceea ce privește suma rambursată, aceasta se ridică la 10,05 miliarde euro, reprezentând 52,74% din totalul alocării. Pe Programul Operațional Regional absorbția a fost de 62,99%, pe Programul Operațional Sectorial Mediu — 52,25%, pe Transport — 55,45%, pe Creșterea Competitivității Economice — 73,03%, pe Dezvoltarea Resurselor Umane — 68,87%, pe Dezvoltarea Capacității Administrative — 82,25%, iar pe Asistență Tehnică — 62,99%.

Pe 1 octombrie, ministrul de resort, Marius Nica, a declarat că România va încheia exercițiul financiar 2007-2013 cu o absorbție a fondurilor europene de 70%.

"România termină acest exercițiu financiar, din estimările pe care le avem de la beneficiari, cu o absorbție de 70%. Ceea ce s-a omis întotdeauna este că România a fost la primul exercițiu financiar de acest gen. Ne place să ne comparăm cu Polonia. Este OK. Dar haideți să luăm raporturile Poloniei din perioada anterioară să vedem că a avut un nivel al absorbției în jur de 60%. Haideți să luăm de la celelalte țări europene care aflate la primul exercițiu au înregistrat o absorbție similară cu aceea pe care o să o înregistrăm noi. Nu consider a fi un rezultat rușinos", a spus Marius Nica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 08:50
Doina Balasa
Pentru cei ce citesc si nu numai !
Viata e o carte, iar noi o fila din ea ! Iti place sa citesti si ai vrea sa-ti delectezi sufletul cu inca o carte de exceptie? Tocmai ai gasit-o, impreuna cu cea mai moderna afacere , ce se pliaza de minune gusturilor tale ! Practic nu faci altceva decat sa imbini utilul cu placutul ! Adaugi si aceasta carte fenomenala pe raftul bibliotecii tale si incepi si o activitate extrem de usoara, prestata pe calculatorul personal,in confortul casei proprii, activitate care-ti va suplimenta semnificativ veniturile ! Iti va fi usor sa reusesti fiindca vei avea alaturi o echipa inimoasa, ce te va indruma, pas cu pas! Iti vom oferi instruire gratuita, sub forma unor lectii pe e-mail ! Imediat ce-mi vei trimite un mesaj, cu textul : Sunt interesat/a , la adresa de e-mail: [email protected] , te vei putea convinge de beneficiile acestei unice oportunitati !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ