Maşina care merge cu aer va intra curând în producţia de serie

| 27 feb, 2014

O maşină care să meargă doar cu aer pare deocamdată un vis imposibil. Aerul este combustibil gratuit, nelimitat şi 100% ecologic. Doi ingineri de la PSA Peugeot Citroen au făcut însă un prim pas în fabricarea acestei maşini, realizând un model hibrid.

O maşină care să meargă doar cu aer pare deocamdată un vis imposibil. Aerul este combustibil gratuit, nelimitat şi 100% ecologic. Doi ingineri de la PSA Peugeot Citroen au făcut însă un prim pas în fabricarea acestei maşini, realizând un model hibrid, scrie descopera.ro .

Karim Mokaddem a conceput în anul 2010 modelul Hybrid Air. Motorul era bazat pe două tehnologii deja folosite – sistemul hidraulic şi motorul pe benzină.

Kasim, alături de designerul Andres Yarce, a conceput un sistem de propulsie care foloseşte o pompă hidraulică şi un piston pentru a comprima nitrogenul într-un rezervor numit acumulator de înaltă presiune.

Nitrogenul presurizat astfel este apoi eliberat şi mişcă fluidul hidraulic, pompa acţionează ca un motor pentru a mişca roţile, apoi fluidul hidraulic ajunge în al doilea rezervor.

În timpul mersului, sistemul va folosi pe rând benzină şi aer, spune Yarce. Motorul pe benzină este util când automobilul trebuie să urce o pantă sau pe autostradă. Yarce şi Mokaddem cred că în oraş maşina poate merge în procent de 60-80% doar cu aer.

Spre deosebire de hibridul electric-benzină, sistemul de propulsie cu aer este mai ieftin şi mai uşor şi poate rezista pe toată durata vieţii autovehiculului. Nu este nevoie de o întreţinere specială.

Maşina cu aer va intra în producţia de serie pentru toate modelele subcompacte Citroen şi Peugeot în Europa, în anul 2016. Nu se ştie exact cât vor costa aceste maşini, dar preţul va fi similar cu al modelelor hidride de până acum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ