MĂSURĂ fără precedent ce va afecta toată clasa politică: ce propune un senator liberal

| 19 feb, 14:08

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Argeş, senatorul Ion Popa, s-a pronunţat joi pentru limitarea la maxim două a numărului de mandate pe care o persoană le poate avea într-o funcţie politică sau într-o funcţie din administraţia centrală şi locală, transmite Agerpres.

"Cred că (...) două mandate succesive într-o demnitate înseamnă suficient timp pentru a-ţi demonstra capacităţile pe care le ai şi cred că este bine, pentru toată lumea, ca acest lucru să se întâmple pe toate palierele, atât politic, cât şi administrativ. Este un principiu pe care îl susţin cu toată forţa şi anume limitarea numărului de mandate pentru consilieri locali, pentru consilieri judeţeni, pentru primari, pentru preşedinţi de consilii judeţene, pentru parlamentari, pentru preşedinţi de partid. Două mandate, cum este la preşedintele României, fie că vorbim de un mandat de patru ani sau că vorbim de un mandat de cinci ani", a declarat Popa la Piteşti, într-o conferinţă de presă.

Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat a adăugat că o decizie privind limitarea numărului de mandate ar fi benefică pentru societate.

"Lucrurile acestea trebuie să fie rezolvate la un moment dat, pentru a nu ajunge în situaţii pe care le-am trăit cu toţii, ca oameni să stea pe funcţii foarte mulţi ani. Ar fi spre binele lor, cât şi spre binele nostru, al tuturor", a precizat senatorul liberal.

Ion Popa a mai spus că, în ceea ce îl priveşte, a luat decizia de a nu mai candida în 2017 pentru un al treilea mandat de preşedinte al PNL Argeş.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ