"Contract" între şcoală, părinţi şi profesori pentru începerea şcolii - propunerea doctorului Virgil Musta

| 07 sep, 18:44

Medicul Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase în cadrul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, consideră că un contract între toate cele trei părţi implicate în buna funcţionare a şcolii - şcoală, profesori şi părinţi -, ar reprezenta o dovadă de responsabilizarea în contextul actualei crize sanitare.

"Trebuie să facem un fel de contract ca responsabilitatea și sarcinile să fie împărțite între școală, părinți și profesori. Fiecare are anumite responsabilități – la școală trebuie să se asigure condițiile ca școala să nu devină un focar de infecție. Să existe posibilitatea ca elevii să stea mai distanțați, posibilitatea ca orele să aibă loc online și la școală, suprafețele să fie dezinfectate de 2-3 ori pe zi, să aibă apă curentă, săpun, să asigure igiena tegumentelor (pielii) copiilor. Școala trebuie să educe copilul cum să prevină apariția Covid și să facă și educație sanitară legată de sănătate", a declarat doctorul Virgil Musta pentru TION.ro.

Medicul afirmă că, indiferent de scenariu sub care se vor efectua cursurile în unităţile de învăţământ din judeţul Timiş, responsabilităţile sunt ale tuturor celor implicaţi şi trebuie asumate.

Citeşte şi Epidemiolog român: "Va fi un dublu necaz dacă faci şi infecţia cu COVID, şi gripă"

Musta este de părere că școala nu este responsabilă de apariția focarelor în ceea ce privește copiii care vin contaminați, și că trebuie să existe acest „filtru” acasă… înainte de plecarea la școală. În schimb, școala trebuie să asigure condiții de igienă pentru a nu deveni un focar prin lipsa acestor condiții.

Părinții să-și asume dacă trimit copilul la școală sau dacă face școală online. Copiii care au obezitate sau diabet sau care au în familie persoane cu astfel de afecțiuni (BPOC, neoplazii, afecțiuni cardiovasculare, obezitate, diabet), aș recomanda să facă școală la domiciliu. Ei, dacă se îmbolnăvesc, riscă să îmbolnăvească familia. Aici este responsabilitatea părinților – să îndrume copilul să păstreze distanțarea, să poarte mască și în afara școlii, în spații aglomerate. Școala trebuie să asigure condiții de igienă pentru a nu deveni un focar prin lipsa acestora”, a spus Musta.

Citeşte şi Dr. Adrian Marinescu: "Ne aşteaptă o iarnă grea. Nu întotdeauna vom şti dacă avem gripă, viroză sau COVID-19"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ