Dr. Adrian Marinescu: "Ne aşteaptă o iarnă grea. Nu întotdeauna vom şti dacă avem gripă, viroză sau COVID-19"

| 04 sep, 12:58

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", avertizează asupra faptului că sezonul rece va aduce noi provocări sistemului sanitar, deja sufocat de presiunile create de pacienţii de coronavirus, iar diagnosticarea corectă a pacienţilor ce vor veni la medic va reprezenta provocarea iernii.

"Va fi un sezon rece care va veni cu gripă și cu viroze, iar asta înseamnă că vom avea o problemă de diagnostic, pentru că nu întotdeauna vom ști dacă avem gripă, viroză sau COVID-19.

În plus, vor fi și forme, din păcate, severe, în sensul că vor fi persoane care vor face în același timp și gripă și COVID-19, iar lucrurile se pot complica", a declarat Adrian Marinescu pentru Hotnews.ro.

Cu toate acestea, îndemnul medicului Adrian Marinescu este să gândim constructiv.

"Eu cred însă în felul următor: sigur că trebuie să ne gândim și la un scenariu pesimist, dar eu cred că ar trebui să gândim constructiv. Avem totuși o experiență, acesta este un mare avantaj, avem deja luni de zile și știm cum să fim pregătiți pentru următoarea bătălie. Asta înseamnă că sunt aceleași măsuri pe care le-am învățat până acum practic, trebuie să fim atenți pentru că va urma vaccinarea gripei și noi toți ar trebui să o facem, pentru a evita acel scenariu pesimist

Acel scenariu pesimist poate fi îndulcit prin măsurile pe care le putem lua încă de acum pentru o iarnă grea din punct de vedere medical", este sfatul lui Adrian Marinescu.

Citeşte şi Medic infecţionist de la Matei Balş: Este posibil să avem de 10 ori mai mulţi infectaţi decât cei raportaţi zilnic

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ