Medicii demisionari de la şefia UPU-SMURD Bihor, unde cadrele medicale au recurs la măsuri radicale, nu revin asupra deciziei

| 09 mai, 09:14

Decizia de demisie în bloc a celor 40 de urgentişti de la UPU SMURD Bihor este în vigoare la această oră, în condiţiile în care conducerea Spitalului de Urgenţă Oradea nu a oferit nicio soluţie, a spus şeful demisionar, Hadrian Borcea.

Medicii de la UPU – SMURD Bihor, care au demisionat în bloc nemulţumiţi de scăderea unor sporuri, continuă miercuri protestul, dar aşteaptă o soluţie din partea conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Şeful demisionar al UPU –SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că va avea dimineaţă o întâlnire cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

”Nu am ajuns marţi la nicio o soluţie, nu au fost capabili să ne dea nicio soluţie, nici calcule exacte. Protestul continuă deocamdată. Este un capăt de aţă posibilitatea de a se modifica sporurile şi aşteptăm să vedem sub ce formă se va concretiza decizia, va fi OUG sau altceva. Voi avea în cursul dimineţii o întâlnire cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, iar apoi mă voi întâlni cu colegii mei medici demisionari şi vom decide ce vom face în continuare”, a spus Borcea.

Toţi cei 40 de medici ai UPU-SMURD Bihor au demisionat în bloc, după ce Consiliul Local Oradea a decis reducerea unor sporuri. Şi asistenţii au spus că vor recurge la acelaşi gest.

Potrivit fostului şef al UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea, 60 de asistenţi din 90 au semnat demisia, dar nu au înregistrat-o.

Angajaţii UPU – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea ameninţau de vineri cu demisia în bloc, după ce Consiliul Local Oradea a decis reducerea unor sporuri, care înseamnă o pierdere de sute de lei din veniturile lunare.

Marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara, după aproape 11 ore de negocieri la nivel naţional cu sindicaliştii, că s-a decis modificarea legii salarizării.

"În urma discuţiilor cu managerii de spitale şi liderii de sindicate s-a ajuns la concluzia că legea salarizării şi regulamentul de sporuri au fost aplicate uneori în mod subiectiv. (..) S-a decis modificarea legii salarizării", a spus Sorina Pintea.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ