Medicii din SUA, în alertă. A fost înregistrat primul caz de coronavirus chinezesc

| 21 ian, 22:38

Un bărbat de 30 de ani a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle, fiind diagnosticat cu noul coronavirus chinezesc, au anunţat marţi Centrele de control şi preveniţie a maladiilor (CDC), confirmând astfel primul caz înregistrat în SUA, ultima ţară atinsă după China, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda şi Taiwan, potrivit AFP.

 

Individul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu vizitase niciuna dintre pieţele de unde au emanat numeroase cazuri la Wuhan, în China, însă doar călătorise în regiune, a declarat Nancy Messonnier, directoarea centrului pentru maladii respiratorii din cadrul CDC, într-o conferinţă de presă telefonică.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.
Oamenii de știință britanici estimează că numărul persoanelor deja infectate cu noul coronavirus apărut în China este mult mai mare decât sugerează bilanțul oficial, probabil fiind de până la 1.700, potrivit Agerpres.
Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.
Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 - 2003.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 18:48
Briantheob
top best films
Hello, guys! I have really enjoyed the infromation above and after this i hope that you will visit my link https://writingservice-us.com/ right here.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ