MEN: Elevii români au obţinut locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie

| 05 aug, 2013

Lotul României a cucerit patru medalii, dintre care trei de aur, şi locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto, în Japonia.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că olimpicii români au cucerit în acest an supremaţia mondială, graţie palmaresului excepţional obţinut la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: trei medalii de aur şi o medalie de argint. Anul trecut, olimpicii români au obţinut locul al doilea pe naţiuni şi patru medalii: două de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz.

Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional 'Costache Negri' din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional 'I. C. Brătianu' din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi).

Toţi trei sunt la prima participare într-o astfel de competiţie. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic 'Constantin Brâncoveanu' din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.

Olimpiada Internaţională de Geografie din Japonia a reunit participanţi din 32 de ţări. Elevii români vor reveni în ţară miercuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ