Olimpicii români sparg din nou topurile internaționale

| 16 mar, 2014

Lotul olimpic al României a obținut poziția fruntașă pe națiuni la Olimpiada Internațională de Matematică pentru studenți – SEEMOUS 2014 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), care s-a desfășurat la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, țara noastră fiind gazda celei de-a opta ediții a olimpiadei internaționale.

Olimpiadă internațională s-a desfășurat în perioada 5-9 martie și a fost dedicată studenților din anul I și II, cu aptitudini și performanțe înalte în domeniul matematicii. Gazdele edițiilor din anii trecuți au fost universitățile din Bulgaria, Grecia și Cipru.

În cadrul competiției au participat 99 de studenți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmeneistan și Ucraina, iar România a câștigat „locul I absolut” prin studentul Eduard Valentin Curcă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, datorită cele mai eficiente și elengante soluții dată la problemele din concurs.

Medaliile de aur au fost câștigate: pe locul I de Eduard Valentin Curcă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, locul II de Bolkas Eleftherios de la „National and Kapodistrian University of Athens” din Grecia și locul III de Zarifis Nikolaos de la „National Technical University of Athens” din Grecia.

Mai mult, pe lângă rezultatele individuale, care au fost recompensate prin diplome și medalii, au fost acordate și trofee: Cupa pentru locul I pe națiuni câștigată de România, Cupa pentru locul I pe universități câștigată de Kapodistrian University of Athens din Grecia și Cupa pentru locul I asbolut de către studentul Eduard Valentin Curcă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Merită reamintit faptul că, în 2013, 161 de elevi au adus României medalii (aur, argint, bronz) și premii la olimpiadele internaționale, în care 29 dintre ei au intrat pe lista olimpicilor de aur ai țării de la diferite concursuri organizate pe mai multe specializări în plan extern.

Majoritatea olimpicilor din România provin de la Liceul Internațional de Informatică din București, cunoscut deja drept „Liceul Olimpicilor”, dar pe listă se regăsesc și elevi din alte zece județe ale țării: Argeș, Bistrița – Năsăud, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Timiș și Vâlcea.

Așadar, România, prin elevii și studenții olimpici care „au spart” topurile internaționle, a dovedit că este o țară în care Educația este o prioritate și că valoriile și princiile sunt temelia de construcție a țării noastre. Merită să așteptăm rezultatepe pentru 2014, să vedem dacă reușim să ne întrecem performanțele de până acum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ