Patru medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

| 20 sep, 2013

Olimpicii români participanţi la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfăşurată în India (Mysore), în perioada 11-19 septembrie 2013, au obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei de argint).

Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis vineri AGERPRES, palmaresul este superior celui înregistrat la ediţia de anul trecut: două medalii de argint şi două de bronz.

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România s-a clasat pe locul 3 (la egalitate cu Japonia), după Taiwan şi Coreea de Sud.

Medalia de aur a fost cucerită de Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a/Colegiul Naţional 'C.D. Loga' din Timişoara. Cele trei medalii de argint au fost câştigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Ionuţ Bogdan Voinicu (clasa XI-a/Colegiul Naţional 'Ion Minulescu' din Slatina).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului au participat 101 elevi din 28 de ţări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ