Mesaj de ultimă oră a lui PAPA către catolicii din întreaga lume

| 29 sep, 11:10

Papa Francisc a dat asigurări luni că, la sinodul asupra familiei care începe duminică, 4 octombrie, nu se va ajunge în niciun caz la introducerea unui "divorț catolic", relatează AFP.

"Prin reforma procesului de nulitate (a căsătoriei catolice, anunțat la începutul lunii septembrie) am închis poarta spre calea administrativă prin care putea fi introdus divorțul", a explicat papa în declarații de presă făcute în avionul cu care a plecat din Statele Unite la Vatican.

Reforma facilitează procedurile de recunoaștere a nulității mariajului, dar "nu este un divorț, deoarece căsătoria este indisolubilă când este un legământ sacru, iar biserica nu îl poate schimba: aceasta este doctrina", a spus Suveranul Pontif.

"Procesul legal (de anulare) este aici pentru a demonstra că ceea ce părea sacru nu mai este, de exemplu din lipsă de libertate, din lipsă de maturitate sau din cauza unei maladii mentale", a explicat papa. Recunoașterea nulității unei căsătorii înseamnă că a existat un viciu de la bun început și că ceea ce a fost considerat sacru nu a existat niciodată.

Papa argentinian a explicat că în vremea când era arhiepiscop de Buenos Aires aproape că "a interzis" preoților să oficieze căsătorii precipitate atunci când tânăra rămânea însărcinată. "Este o cauză de nulitate și mai sunt și altele", a insistat papa Francisc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ