Papa Francisc: Omenirea trebuie să renunțe să se închine banului

| 15 oct, 10:20

Papa Francisc afirmă într-un interviu apărut joi în săptămânalul francez Paris Match că oamenii trebuie "să înceteze să se mai închine banului". Potrivit suveranului pontif, "capitalismul și profitul nu sunt diabolice dacă nu sunt transformate în idoli, dacă rămân doar instrumente", relatează AFP.

"În schimb, dacă banii și profitul cu orice preț devin fetișuri adorate, dacă la baza sistemului nostru social și economic stă lăcomia, atunci societatea noastră se îndreaptă spre ruină", a adăugat papa.

Suveranul pontif consideră că "oamenii și întreaga creație nu trebuie să fie în serviciul banului: consecințele a ceea ce este gata să se întâmple sunt sub ochii noștri, ai tuturor", a spus el.

"Omenirea trebuie să renunțe să se închine banului și să pună din nou în centru persoana umană, demnitatea sa, binele comun, viitorul generațiilor care vor popula Terra după noi", a adăugat papa Francisc pentru care una din temele preferate este protejarea planetei.

Vorbind despre actualele conflicte, îndeosebi cele din Siria și Irak, suveranul pontif a făcut un apel la o acțiune pe măsura urgenței situației, fără a uita însă atenția acordată "cauzelor".

"Să ne întrebăm de ce există atât de multe războaie și violențe...Să nu uităm ipocrizia celor puternici ai planetei, care vorbesc de pace, dar care, pe ascuns, vând arme", a mai spus papa, recomandând "realizarea unor modele de dezvoltare economică menite să plaseze în centru ființa umană, și nu banul".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 10:28
augustin
UNIC
INCEARCA NU AI NIMIK DE PIERDUT!!!! Iti ia 30 de secunde sa citesti!! Poate fi sansa vieti tale!! Nu o rata!!
Adapost pentru viitor! Cea mai buna cale pentru a-ti asigura viitorul este sa faci AZI ceea ce trebuie. Acum ai gasit o oferta senzationala: programul care iti aduce bani ACUM si pe care il poti lasa mostenire urmasilor tai! Totul e simplu si primesti la pachet toate instructiunile de lucru. Poti lucra in timpul liber, cand vrei tu. Trimite-ne acum o cerere de detalii, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ