Mesteci GUMĂ zilnic? Iată ce poţi păţi

| 11 sep, 2014

Mestecatul gumei este un obicei extrem de popular, dar puţini dintre noi stiu care sunt avantajele şi dezavantajele acestuia.

Prin mestecare, se stimuleaza cresterea fluxului salivar, care "spala" resturile alimentare ramase pe dinti; tot saliva abundenta determina si mentinerea pH-ului in limite normale.

Aceast obicei stimulează însă si secretia sucului gastric (cel care se ocupa in stomacde digerarea alimentelor), iar mestecatul in exces (mai mult de 20-30 deminute dupa masa) poate duce la aparitia unei gastrite.

Tot mestecatul prelungit duce la obosirea articulatiei temporo-mandibulare(cea care leaga mandibula de maxilar), cu posibila aparitie a fenomenelor de artrita: dureri in articulatie (la nivelul urechii), zgomote ciudate la deschiderea gurii.

Pentru a vă feri de apariţia acestor afecţiuni, este recomandat să mestecaţi gumă doar  15-20 de minute dupa masa pentru a va curata cat de cat gura, iar pentru reimprospatarea respiratiei in anumite momente, apelati mai degraba la mici pastilute mentolate sau fructate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ