Meşterul Manole de la Finanţe. Darius Vâlcov a ZIDIT tablourile în pereţi pentru a le ascunde de procurori

| 27 mar, 09:53

În urma percheziţiilor efectuate la reşedinţa lui Darius Vâlcov şi sediile firmelor din Slatina, procurorii DNA au găsit alte 94 de tablouri. Printre ele, trei sunt semnate de către Pablo Picasso, unul de Auguste Renoir, precum şi opere de artă româneşti avându-i ca autori pe Gheorghe Petraşcu, Nicolae Grigorescu şi Nicolae Tonitza.

Martori au declarat anchetatorilor că unele dintre tablouri au fost ascunse în pereți falși aşa că procurorii au trebuit să spargă zidurile. 50 au fost găsite într-o locație, 12 în alta și 29 în alta. Procurorii au indicii că aceste tablouri au fost cumpărate din străinătate de intermediari și aduse în țară cu mașina.

În urma percheziţiilor, procurorii au descoperit și sume importante de bani.

Informația a apărut la scurt timp înainte ca Darius Vâlcov să afle că judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu.

Joi, procurorii și polițiștii au percheziționat sediile unor firme din Slatina controlate de Darius Vâlcov, respectiv o firmă de contabilitate, una de avocatură și una de cadastru.

Respectivele firme funcționează într-un imobil situat în centrul istoric al municipiului Slatina.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis joi ca fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Operele de artă se adaugă bunurilor găsite anterior într-un seif, atribuite tot lui Vâlcov: 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripționat "Renoir", un tablou inscripționat "Jean Cocteau" și o pictură pe lemn inscripționată "Aurel Acasandrei".

Citeşte şi: Referat DNA: Darius Vâlcov a primit 2 milioane de euro la pungă de la Theodor Berna

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 10:14
hertanu prahoveanu
eu cred ca ideea i-a dat-o Ministrul Marilor Proiecte in Guvernul Ponta,adica supersenatorul DAN SOVA-PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ