Metroul Drumul Taberei, tot mai aproape de inaugurare. Care e data vehiculată de deschidere

| 08 sep, 15:54

Metroul din Drumul Taberei este din ce în ce mai aproape de inaugurare, surse din presă afirmând că până în data de 15 septembrie noua linie Metrorex va fi deschisă publicului.

"Pot să vă spun că se lucrează. Acum intru la Academia Militară", a declarat, pentru Economica.net, directorul general al Metrorex, aflat în inspecție pe șantierul Metroului de Drumul Taberei.

Potrivit acestuia, pe șantier se află și comisia de recepție. Șeful Metrorex nu a precizat și o dată oficială a inaugurării mult-așteptatei linii de metrou.

Citeşte şi Ministrul Transporturilor: Lucrările pentru metroul Drumul Taberei merg înainte, cu sau fără sprijinul Primăriei Capitalei

În mediul online, mai mulți jurnaliști din domeniul transporturilor au informat, citând "surse sigure", că Metroul de Drumul Taberei va fi inaugurat într-o săptămână, până pe 15 septembrie.

"Metroul din Drumul Taberei se deschide circulației. Am primit informația chiar acum, am verificat-o din surse sigure și o împărtășesc cu voi. Marele eveniment se va produce fie duminică, fie luni sau marți, săptămâna viitoare. Deci, cel târziu pe 15 septembrie veți putea călători cu metroul, iar Drumul Taberei nu va mai fi un cartier “rupt” de București. Totul depinde de semnarea procesului de recepție a lucrării. Rămân de făcut anumite lucrări la suprafață, dar am primit asigurări că acestea nu vor afecta circulația și siguranța călătorilor", a scris jurnalistul Vitalie Cojocari pe pagina sa de Facebook, ataşând o serie de fotografii făcute în interiorul metroului.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

La magistrala de metrou M5 se lucrează din 2011, iar termenul inițial de finalizare era 2015. Lucrările sunt finanțate cu fonduri europene.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ