Ministrul Transporturilor: Lucrările pentru metroul Drumul Taberei merg înainte, cu sau fără sprijinul Primăriei Capitalei

| 01 sep, 15:42

Lucrările pentru finalizarea magistralei de metrou din Drumul Taberei vor continua, deşi sunt probleme la finalizarea pasajului pietonal de la staţia Parc Drumul Taberei. Antreprenorii Asocierii care lucrează la M5 au solicitat întreruperea circulaţiei Liniei 41, pentru 10 zile, la intersecţia străzii Braşov cu B-dul Drumul Taberei, însă fără a primi un răspuns concret.

"Deşi, în primă fază, Primăria Bucureşti, prin STB, a comunicat antreprenorilor ca şi soluţie trimestrul IV al acestui an, ulterior au revenit asupra termenului, pentru ca în final să comunice ca termen tot trimestrul IV. Inconsecvenţa administraţiei publice locale îi costă pe bucureşteni", avertizează MTIC.

Şedinţele de lucru organizate la Primăria Bucureşti la care au participat toţi actorii importanţi ai acestei lucrări (Astaldi - FCC, Metrorex, Societatea de Transport Bucureşti, Direcţia Transporturi din PMB, consultantul şi subantreprenorii executanţi) s-au lovit "de lipsa de înţelegere şi de reaua-voinţă a reprezentanţilor Primăriei Generale", spun reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Metroul din Drumul Taberei, deschis din septembrie. Se încep testele cu trenuri

Aceştia susţin că lucrările aferente finalizării magistralei de metrou M5 vor continua conform graficelor asumate, atât de antreprenori, cât şi de către beneficiar.

"Toţi factorii implicaţi în realizarea acestui important obiectiv pentru Bucureşti şi bucureşteni trebuie să înţeleagă necesitatea finalizării acestuia, dar şi beneficiile pe care le va produce noua magistrală de metrou din Drumul Taberei. Doamna primar general, dacă este primarul întregului Bucureşti, trebuie să participe activ la finalizarea noii magistrale şi nu să meargă pe şantierele obiectivelor de investiţii care nu intră în atribuţiile domniei sale. Ştiu că doamna primar general se află în plină campanie electorală şi ar fi trebuit ca această lucrare să fie una prioritară pentru administraţia pe care încă o conduce şi să se implice activ pentru locuitorii zonei. Acest obiectiv, deja foarte mult întârziat, reprezintă o prioritate pentru ministerul pe care îl conduc şi de aceea am şi făcut apel public la dialog. O anunţ, şi pe această cale, pe doamna Firea că lucrările pentru finalizarea acestei magistrale merg înainte, cu sau fără sprijinul dânsei, şi că darea în trafic a metroului, cu călători, se va face conform ultimelor termene asumate de către cei implicaţi. Interesul cetăţenilor Bucureştiului este pentru mine mult mai important decât campania electorală în care se află unii sau alţii", a declarat ministrul Lucian Bode.

Citeşte şi Construcţia Metroului de Otopeni se amână din nou

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ