Micul românesc va fi declarat produs tradiţional

| 03 iun, 2013

Micul este salvat, iar în decurs de trei luni va fi declarat produs tradiţional românesc, a afirmat luni ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în contextul în care de la 1 iunie producţia de mici ar fi urmat să fie interzisă.

"Micul românesc este salvat, ca să spun aşa. Nu este niciun fel de problemă. Cu ajutorul sectorului, care s-a mobilizat foarte bine, eu cred că a reuşit să facem un lucru foarte important", a spus ministrul.

Asociaţia Română a Cărnii a cerut ca micii să fie consideraţi produs tradiţional după ce, conform unei directive europene, de la 1 iunie se interzice folosirea în compoziţia produselor de carne procesată a unor aditivi alimentari care se folosesc şi la prepararea micilor.

"Sigur că mai sunt câteva zile până aşteptăm şi o decizie europeană în acest sens, dar de când a intrat în vigoare regulamentul european, micul românesc se produce în continuare fără niciun fel de problemă", a spus Constantin.

El a explicat că va exista în regulamentul european o excepţie pentru ingredientele care se regăsesc în micul românesc. Ministrul a mai spus că asociaţiile din domeniu vor începe procesul de atestare a micului ca produs tradiţional românesc.

"Acest proces va dura în jur de trei luni şi după aceea nu cred că va mai fi niciun fel de problemă", a afirmat ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ