Constantin: Nu putem acorda la infinit despăgubiri de la stat

| 07 iun, 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că statul nu va putea acorda despăgubiri "la infinit" fermierilor afectaţi de fenomenele meteorologice, soluţia în acest caz fiind înfiinţarea unui fond mutual. Legislaţia va fi pregătită până la finalul lunii iunie.

"Îmi amintesc că, la Matca, numai de când sunt eu ministru, anul trecut am acordat despăgubiri pentru căderile de zăpadă care au distrus serele şi solariile de acolo. După aceea, au fost probleme cu grindina, iată acum sunt probleme cu inundaţiile. Trebuie să vedem puţin şi care sunt cauzele, astfel încât să putem să prevenim. Nu o să putem la infinit să acordăm de la stat despăgubiri. Soluţia pe care trebuie să o luăm, şi e o soluţie modernă, dar care este cea mai utilă, este înfiinţarea unui fond mutual", a afirmat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a precizat că legislaţia privind înfiinţarea unui fond mutual va fi finalizată până la sfârşitul lunii în curs, acest fond urmând să fie o soluţie pentru problemele create de fenomene meteo pe care poliţele de asigurare nu le acoperă.

"Noi vom avea, până la sfârşitul acestei luni, la Ministerul Agriculturii, legislaţia pregătită pentru a înfiinţa un fond mutual. (...) Odată ce va fi înfiinţat fondul mutual, unde va contribui şi statul cu o anumită sumă, şi fermierul, dar şi Comisia Europeană, într-o proporţie importantă - la un euro, Comisia Europeană poate acorda despăgubiri de 1,65 de euro- deci, după ce se va înfiinţa, aceasta va fi soluţia pentru fenomene extreme neacoperite de poliţele de asigurare, cum ar fi seceta sau grindina sau eventualele inundaţii. Mai mult decât atât, şi în cazul în care pe piaţă ar apărea probleme, fondul mutual poate să intervină şi să despăgubească pe cei care au pierderi de venit", a explicat ministrul.

Constantin a anunţat că deocamdată se lucrează la o situaţie privind suprafeţele de teren afectate de fenomenele meteorologice din ultimele luni, arătând că trebuie luate măsuri pentru a preveni eventualele inundaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ