Ministrul Agriculturii: ANIF va putea cumpăra energie electrică direct de la producători

| 06 iun, 2013

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va putea achiziţiona energie electrică de la producător, pentru a o revinde fermierilor, a anunţat, joi, la Iaşi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, un act normativ care 'va permite ANIF să cumpere energie şi să o revândă asociaţiilor de udători'.

'ANIF va putea merge direct pe piaţa de furnizare să cumpere energie la un preţ mult mai mic şi atunci costurile pe care trebuie să le plătească fermierul sunt mai mici decât în momentul de faţă', a afirmat Constantin.

La rândul său, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, susţine că ANIF va achiziţiona energie la un preţ de 40-100 de lei/MVh, în condiţiile în care preţul mediu plătit în prezent de fermieri este de 540 de lei/ MWh.

'Noi avem capacitatea, după ce vom aproba ordonanţa de urgenţă, de a lua de la Hidroelectrica. Acesta este mesajul pe care îl putem da fermierilor. Să achiziţionăm energie pe timpul nopţii, pentru că este mult mai ieftină', a afirmat Botanoiu.

Oficialii Agriculturii susţin că, în acest moment, există posibilitatea de a iriga o suprafaţă de peste 400.000 de hectare de culturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ