Ministerul Muncii: Numărul angajaților care au suferit accidente de muncă a scăzut în primul trimestru cu 32,5%

| 19 iul, 13:10

Numărul angajaților care au suferit accidente de muncă a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 32,5%, la 873 de persoane, conform statisticilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Din totalul celor accidentați, 17 au suferit accidente mortale, cu 63% mai puțini față de anul precedent.

Sectoarele economiei naționale în care au acut loc cele mai multe accidente de muncă în primele 3 luni din 2017 sunt fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (60 de accidentați, reprezentând 6,9% din totalul accidentaților din economia națională), transporturi terestre și transporturi prin conducte (54 de accidentați, reprezentând 6,2% 
din total) și comerțul cu amănuntul cu excepția autovehiculelor și motocicletelor (49 de accidentați, reprezentând 5,6% din total).

Cele mai multe accidente de muncă mortale s-au înregistrat în industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (2 accidentați mortal, reprezentând 11,8% din totalul accidentaților mortal din economia 
națională) și în comerț cu amănuntul cu excepția autovehiculelor și motocicletelor (2 accidentați mortal, reprezentând 11,8% din total).

Un număr mare de accidentați în muncă, s-a înregistrat în primele trei luni ale anului 2017 în municipiul București (185 accidentați reprezentând 21,2% din totalul accidentaților pe țară) și județele Brașov (60 accidentați, reprezentând 6,9% din total) și Argeș (39 accidentați, reprezentând 4,5% din total).

Cele mai multe cazuri de accidente mortale de muncă s-au produs în județele Argeș (3 accidentați mortal, reprezentând 17,7% din totalul persoanelor accidentate mortal pe țară) și Galați (2 accidentați mortal, reprezentând 11,8% din total).

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidențiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani dețin ponderea cea mai mare, de 29%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani, care au ponderea de 24,6% din totalul persoanelor accidentate pe primele 3 luni ale anului 2017.

De asemenea, persoanele din grupa de vârsta 50-60 de ani au procentul cel mai mare, de 35,3%, din totalul accidentaților mortal pe primele 3 luni ale anului 2017.

Din analiza accidentelor de muncă pe primele 3 luni ale anului 2017, din punct de vedere al vechimii la locul de muncă al accidentaților, rezultă faptul că 61,9%, adică 540 de lucrători din totalul accidentaților, sunt persoane cu vechime de până la 5 ani (din care 41,1%, adică 359 de lucrători accidentați au vechime la locul de muncă între 1 și 3 ani), iar cei din grupa de vechime 5-10 ani reprezintă 17,5% din totalul accidentaților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ