Ministerul Sănătăţii: Nu există premisele unei crize de vaccin antitetanos

| 09 mai, 2013

Ministerul Sănătăţii precizează, într-un comunicat de joi, că nu există premisele unei crize de vaccin antitetanos, spitalele care au nevoie de acesta putând face comenzi la Unifarm, care deţine în depozite 30.000 de doze.

"Compania Unifarm SA a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în prezent, deţine în depozitele companiei 30.000 de doze de vaccin antitetanos, urmând ca săptămâna viitoare să fie achiziţionate încă 60.000 de doze", se precizează într-un comunicat citat de Mediafax.

Ministerul Sănătăţii afirmă, de asemenea, că a atras atenţia reprezentanţilor unităţilor sanitare că, pentru aprovizionarea cu acest vaccin, pot transmite comenzi către Unifarm, astfel încât să poată fi asigurat, în timp real şi fără disfuncţionalităţi, tratamentul pacienţilor.

Precizările vin ca urmare a materialelor apărute în presă cu privire la lipsa vaccinului antitetanos din unele spitale.

Neadministrarea vaccinului antitetanos în cazuri ce reprezintă urgenţe medicale favorizează infecţii care pot duce chiar la deces.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ