Ministrul Ana Birchall participă marţi la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

| 15 mai, 11:28

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa, marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), care se va desfăşura la Bruxelles, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cu acest prilej miniştrii pentru afaceri europene vor discuta pe marginea agendei viitorului Consiliu European din 22-23 iunie, pe care figurează subiecte referitoare la migraţie, securitate şi apărare, ocuparea forţei de muncă, creşterea economică şi competitivitate, respectiv relaţiile externe. De asemenea, reuniunea CAG va avea în vedere şi urmărirea implementării măsurilor adoptate la Consiliul European din martie, în contextul eforturilor de asigurare a eficientizării deciziilor în plan european şi a asigurării transpunerii lor în practică, în beneficiul cetăţenilor europeni. 

Un alt punct pe agendă vizează prezentarea de către Comisia Europeană a acţiunilor întreprinse ca urmare a Cărţii albe privind viitorul UE. 

Luni, ministrul delegat Ana Birchall va avea o serie de întrevederi cu funcţionari români care activează în cadrul instituţiilor europene, cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Ilze Juhansone, şi cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, în pregătirea Preşedinţiei României a Consiliului UE. 

"Pentru a răspunde mizelor preşedinţiei României în 2019 este necesar să fim conştienţi că toţi factorii angajaţi în acest proces trebuie să îşi desfăşoare activitatea în ritm accelerat. În paralel cu pregătirile interne, România derulează şi în plan extern un proces de coordonare sistematică cu alte state membre, dar şi cu instituţiile europene, în vederea asigurării unui mandat de succes", a afirmat Birchall.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ