Ministrul Educaţiei: Copiii cu anumite afecţiuni vor putea face şcoală online, la cererea părinţilor şi cu avizul medicului

| 26 aug, 21:25

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că normele sanitare vor fi elaborate în cursul acestei săptămâni, iar ele prevăd şi alegerea şcolii online de către familiile ai căror copii suferă de anumite afecţiuni care s-ar complica în cazul contractării virusului COVI-19 în timpul cursurilor.

"Normele sanitare pe care Ministerul Sănătății le-a elaborat prevăd și măsuri pentru copiii care suferă de anumite afecțiuni. Aceștia, la cererea părinților și cu avizul medicului de familie sau al unui medic specialist, vor prezenta școlii o cerere pentru desfășurarea activității în sistem online. Au fost multe propuneri venite și către Ministerul Educației și către cel al Sănătății în ceea ce privește acest ghid. Noi lucrăm împreună, pentru că vom da un ordin comun. Voi discuta cu ministrul Tătaru toate propunerile", a declarat Monica Anisie, miercuri seară la B1TV.

Citeşte şi Monica Anisie despre începerea cursurilor: ”Decizia este la nivel de unitate de învăţământ”

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă despre purtarea măștilor în școală, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: „Așa s-au gândit guvernanții. Bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. Din ce am discutat cu foști colegi, nu mi se pare ca este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”.

Întrebat în legătură cu responsabilizarea părinților pentru sănătatea copiilor, după începerea școlii: „Fiecare țară are normele proprii. Mă voi referi la cele care vor fi valabile în România. Responsabilitatea este partajată între părinți, școală, alte autorități. Fiecare cu partea lui. Nu cred că este util să căutăm din capul locului o cale pentru a învinovăți pe cineva penal, nu rezolvăm absolut nimic. Ceea ce doresc este să se desfășoare școala în condiții sigure, bune, copiii să meargă, să învețe, să se întâlnească cu alți copii și până la urmă pentru asta lucrăm cu toții și pentru asta facem regulamentele”, a mai spus Iohannis în legătură cu deschiderea școlilor.

Citeşte şi ISMB: Toţi elevii vor fi prezenţi fizic la şcolile din Bucureşti din 14 septembrie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ