ISMB: Toţi elevii vor fi prezenţi fizic la şcolile din Bucureşti din 14 septembrie

| 26 aug, 15:07

Scenariul verde privind începutul anului şcolar 2020-2021 se va aplica pentru municipiul Bucureşti, ceea ce înseamnă că toate şcolile gimnaziale îşi vor deschide porţile, iar elevii vor fi prezenţi fizic la cursuri, conform declaraţiilor făcute de un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

„Pe 14 septembrie, școlile se deschid cu prezența fizică a elevilor și vom vedea, pe măsură ce situația epidemiologică evoluează, ce măsuri va lua fiecare unitate de învățământ în parte. Practic, Consiliul de administrație al școlii va lua prima decizie în funcție de situația din unitate, apoi vor trimite decizia către noi și către Direcția de Sănătate Publică (DSP), iar noi o trimitem mai departe la Comitetul de urgență al Bucureștiului, care aprobă sau nu soluția. În fiecare săptămână se va analiza situația epidemiologică din fiecare școală”, a declarat, pentru EduPedu.ro, Liliana Toderiuc-Fedorca, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Citeşte şi Ce spune profesorul Alexandru Rafila despre ideea testării periodice a profesorilor

Măştile vor fi puse la dispoziţie de către autorităţi, va exista dezinfectant pe holuri şi la intrare, iar triajul epidemiologic zilnic va fi făcut de către personalul medical.

„Triajul epidemiologic zilnic va fi făcut de personalul medical. Am lucrat cu DSP și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) astfel încât să se acopere orice deficit de personal medical. În București, vom avea cel puțin un asistent medical în fiecare școală. Nu putem lăsa triajul epidemiologic în sarcina profesorilor pentru că nu este de competența lor, ei doar observă pe parcursul orelor dacă există vreo schimbare în starea copiilor. În plus, fiecare școală va avea o sală de izolare în situația în care se descoperă un elev cu simptome”, a mai spus Toderiuc.

Citeşte şi Mihai Craiu: Sunt mai îngrijorat de dascăli şi de bunicii care-i aduc şi-i iau de la şcoală, nu de ceea ce vor face copiii

În ceea ce privește distribuția de laptopuri și tablete elevilor din grupele de risc, școlile sunt încă în perioada în care se depun solicitări pentru aceste echipamente.

Citeşte şi Recomandările medicului Mihai Craiu pentru un an şcolar fără infectări masive în rândul copiilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ