Ministrul Eugen Nicolăescu: Anul acesta vom finaliza reabilitarea a 12 maternităţi

| 13 sep, 2013

Ministerul Sănătăţii va finaliza reabilitarea sau reconstrucţia a 12 maternităţi din 20, câte mai sunt de reabilitat, până la sfârşitul anului 2013, a declarat, vineri, la Piatra Neamţ, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

'Reabilitarea maternităţii de la Piatra Neamţ face parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătăţii, blocat într-o anumită perioadă, apoi deblocat într-o altă perioadă. Sper ca anul acesta să finalizăm 12 dintre cele 20 de maternităţi care mai sunt de finalizat. Am asigurat fondurile dar este trist că unii constructori nu se încadrează în grafice', a declarat ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolaescu a apreciat condiţiile 'de foarte bună calitate, echipamentele de ultimă generaţie şi condiţiile profesionale' de la noua maternitate nemţeană.

'Este extrem de benefică mai ales pentru prematuri. Trebuiau transportaţi la alte spitale sau chiar nu puteau fi salvaţi. Putem micşora mortalitatea infantilă care este un indicator important pentru România. A creşte natalitatea ar trebui să fie un obiectiv strategic naţional', a declarat Eugen Nicolăescu.

Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a fost reabilitate în totalitate cu fonduri europene şi guvernamentale de circa 3 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ