Ministrul Sănătăţii: Avem 67 de paturi ATI pentru copii la nivel naţional

| 17 sep, 19:13

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că, la nivel naţional sunt disponibile 67 paturi în Terapie Intensivă pentru copiii bolnavi de coronavirus, 30 dintre ele fiind în Bucureşti, dintre care patru pentru nou-născuţi.

"În acest moment, în Bucureşti sunt 30 de paturi ATI pentru copii, din care patru sunt pentru nou-născuţi. La nivel naţional sunt în jur de 67 de paturi, mai avem încă 17 paturi în evaluare, la spitalele judeţene, pentru copii", a declarat, joi, Nelu Tătaru.

El a menţionat că, în total, sunt 1.050 de paturi de ATI complet dotate pentru pacienţii cu COVID, iar joi sunt 460 de pacienţi în Terapie Intensivă. Întrebat dacă, în condiţiile în care va creşte numărul de infectări, inclusiv la copii, se vor lua noi măsuri, Tătaru a spus:

"Evoluţia ne va arăta şi măsurile, poate şi restrictive, care vor fi impuse. Noi sperăm să menţinem platoul de 1.500 – 1.600 de infectări şi evaluarea să o facem nu numai zilnic, săptămânal şi la cele două săptămâni. Efectul şcolii îl vom vedea la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie".

Citeşte şi Noi informaţii despre stare de sănătate a primul copil bolnav de coronavirus internat la ATI: E dependent de oxigen

Tătaru a menţionat că va discuta cu directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, întrebat fiind despre afirmaţiile acestuia conform cărora recomandarea transmisă Ministerului Sănătăţii legată de ghidul sanitar pentru şcoli a fost că elevii nu trebuie să poarte mască în clasă, ci doar profesorii, scrie stiripesurse.ro.

"Acest ghid este evaluat de Grupul Tehnico-Ştiinţific. Opinia mea este că măsurile care trebuie păstrate sunt masca, distanţarea şi dezinfectantul, precum şi circuitele care trebuie să existe atât în şcoală, cât şi pe holuri.... O să am o discuţie, din câte am avut eu ultima dată cu dânsa opinia era cea generală", a declarat Tătaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 ian, 21:50
edudgeLix
stromectol algerie
Any medication that can cause peripheral oedema puffiness and swelling of feet and lower legs can result in blistering localised to the swollen areas stromectol ingredients The editors also proposed priority areas of research that address vital unmet needs in cancer care and have the potential to improve the knowledge base for clinical decision making

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ