Noi informaţii despre stare de sănătate a primul copil bolnav de coronavirus internat la ATI: E dependent de oxigen

| 17 sep, 14:53

Starea de sănătate a copilului de aproape 10 ani bolnav de coronavirus care este internat pe secţia de ATI a Spitalului "Dr. Victor Gomoiu" este staţionară, potrivit declaraţiilor medicilor, acesta fiind dependent de oxigen, fără a fi intubat.

"Vreau să vă spun că e vorba despre un copil de 9 ani şi 11 luni venit în spitalul nostru prin transfer de la Buzău, sâmbătă, 12 septembrie, cu un diagnostic prezumtiv de meningo-encefalită. A fost testat SARS-CoV-2 şi a fost diagnosticat ulterior cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar cu SARS-CoV-2. Se numeşte PIMS în literatura de specialitate. Sindromul poate fi determinat şi de alte virusuri, nu numai de COVID-19, dar având în vedere ancheta epidemiologică efectuată, acest diagnostic a fost pus de colegii mei. Copilul e în stare staţionară spre bine", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul medical al Spitalului de Copii "Dr. Victor Gomoiu", dr. Diana Ionescu.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii: Avem 67 de paturi ATI pentru copii la nivel naţional

La rândul său, şeful Secţiei ATI, dr. Livia Gabriela Vlădoi, a precizat că acest copil nu este intubat.

"Momentan e stabil, staţionar spre bine, dar are afectare pulmonară şi cardiacă, el este cu afectare sistemică, pe toate organele, dar cele mai afectate sunt organele pulmonar şi cardiac. Este cu condensări pulmonare, cu pleurezie, cu poli-serozită date de sindromul inflamator. Deci absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamaţie dată de acea infecţie. Nu ne gândim în niciun caz de ECMO. E dependent de oxigen, cu mască de oxigen de flux mic. E un copil fără antecedente semnificative anterioare care oricum nu au niciun fel de importanţă pentru acest sindrom", a explicat dr. Vlădoi, citat de RomâniaTV.net.

Citeşte şi Mihai Craiu: Creşterea îmbolnăvirilor noi de COVID-19 poate duce la apariţia a 47 cazuri extrem de grave la copii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ