Ministrul Turismului va propune o nouă taxă hotelieră națională pentru turiști, la cererea patronate

| 03 oct, 14:53

Patronatele din turism au cerut ministrului de resort, în cadrul unei dezbateri pe tema proiectului de Lege a turismului, extinderea la nivel național a unei taxe hoteliere care acum este opțională la nivelul autorităților locale.

În replică, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a arătat că nu și-a propus instituirea de noi taxe, dar va face această propunere în coaliția aflată la guvernare.

"Cât sunt în această funcție, nu o să ies public să spun că voi institui o nouă taxă, decât dacă există un consens în totalul a ceea ce înseamnă guvernare. Deci, în coaliție o să se discute, voi ridica această problemă și o să spun că privații din turism cer instituirea unei taxe, care acum este specială la nivel de administrație publică, să devină obligatorie în tot ce înseamnă structură de primire turistică cu cazare", a spus Dobre.

Totodată, Dragoș Anastasiu, membru al Asociației Patronale a Agențiilor de Turism din România, a ținut să sublinieze că aceasta nu ar fi o taxă nouă, ci este vorba despre transformarea unei taxe care există deja, opțional, la nivelul autorităților locale, într-o taxă obligatorie la nivel național.

"Cu mențiunea ca banii să fie folosiți în parteneriate public-private la nivel local, zonal și național, aceasta este condiția. Dacă nu precizați asta, lăsați banii oamenilor, pentru că, decât să stea în conturile primăriilor, mai bine stau la oameni", a afirmat Anastasiu.

Mircea Dobre a precizat că intenția ministerului este de a aproba în Guvern proiectul de Lege a turismului până pe 15 noiembrie, astfel încât Parlamentul să voteze până la sfârșitul actualei sesiuni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ