Mircea Cosma despre şefia PSD Prahova: Eu sunt ales până la conferinţă

| 27 iul, 21:35

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, îl contrazice pe Liviu Dragnea, susţinând că şefia PSD Prahova nu este asigurată de către Codrin Ştefănescu, aşa cum a anunţat Dragnea, ci că el deţine această funcţie, fiind ales până la conferinţă.

Prezent, luni după-amiază, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, alături de Codrin Ştefănescu, Mircea Cosma, care vineri a anunţat conducerea PSD Prahova că revine în funcţia de preşedinte al filialei judeţene după o autosuspendare de un an şi jumătate, l-a contrazis pe Liviu Dragnea, afirmând că este în continuare preşedinte al PSD Prahova, până la organizarea de noi alegeri la nivelul filialei judeţene.

În contextul în care Liviu Dragnea anunţase, în cursul zilei de luni, că filiala PSD Prahova este condusă interimar de Codrin Ştefănescu, Mircea Cosma l-a prezentat pe Ştefănescu drept ”coordonator” al organizaţiei judeţene în vederea organizării alegerilor interne programate pentru toamna acestui an.

”În perioadă de alegeri, de fiecare judeţ răspunde unul din BPN, cazul de acum. Deci, coordonatorul activităţii până la ţinerea conferinţei judeţene şi desemnarea candidaţilor pentru Consiliul Naţional şi organele de conducere ale partidului alese în congres în noiembrie este domnul Ştefănescu. Eu sunt ales până la conferinţă”, a spus Mircea Cosma în momentul în care a fost întrebat de către ziarişti cine este preşedintele PSD Prahova.

Prezent alături de Cosma în conferinţa de presă, Codrin Ştefănescu nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect.

Mircea Cosma şi Codrin Ştefănescu au participat, luni după-amiază, la o întâlnire informală a PSD Prahova la care au fost prezenţi primari, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni şi lideri de organizaţii locale ai partidului.

La această reuniune, Cosma a fost prezentat drept preşedinte al PSD Prahova, fiind primit cu aplauze din partea colegilor săi de partid, în timp ce Codrin Ştefănescu a fost prezentat drept coordonatorul filialei judeţene în vederea scrutinului intern.

La aceeaşi întâlnire informală, senatorul Daniel Savu, care în ultimul an şi jumătate a asigurat conducerea PSD Prahova ca preşedinte interimar, a anunţat că refuză să facă parte din echipa de organizare a alegerilor alături de Cosma şi Ştefănescu, spunând că renunţă la funcţiile deţinute în PSD şi rămâne doar senator al partidului şi că va candida pentru funcţia de preşedinte al PSD Prahova.

De asemenea, Mircea Cosma a anunţat că nu va mai candida pentru preşedinţia filialei judeţene pe care a condus-o timp de mai mulţi ani şi din care s-a autosuspendat în februarie 2014, după ce DNA a pus în mişcare a acţiunea penală împotriva sa pentru mai multe infracţiuni de corupţie.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu va prelua conducerea interimară a filialei Prahova, fostul şef al organizaţiei Mircea Cosma renunţând la autosuspendare doar pentru o şedinţă.

"Am luat decizia ca, începând de astăzi, conducerea interimară a organizaţiei Prahova, până la organizarea alegerilor, să fie asigurată de Codrin Ştefănescu, care va avea toate atribuţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii", a spus Dragnea, după şedinţa BPN al PSD.

El a explicat că fostul şef al filialei, Mircea Cosma, care era autosuspendat din cauza problemelor din jsutiţie, a renunţat la autosuspendare doar pentru o şedinţă deoarece acolo era un vid de putere, iar acum a cerut conducerii partidului o personană care să conducă filiala.

"Astăzi, domnul Cosma a venit şi a explicat că în organizaţia judeţeană era o situaţie complet anapoda, din punct de vedere organizatoric. Cu ceva vreme în urmă, Daniel Savu fusese desemnat să conducă organizaţia pe o perioadă limitată de timp, perioada aceea dispăruse, era un vid de conducere. Domnul Mircea Cosma a renunţat la autosuspendare pentru acea şedinţă, pentru ca cineva să poată să coducă Biroul Permanent Judeţean. Astăzi a venit şi a informat şi a cerut BPN să desemneze o personaă din cadrul conducerii centrale pentru a prelua conducerea până la alegerile din organizaţie. Informaţiile din presă nu erau reale", a mai spus Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ