Mircea Geoană vrea SĂ SCAPE de Ponta cu orice preţ

| 04 dec, 2014

Senatorul Mircea Geoană a declarat, joi, că fiecare săptămână în care Victor Ponta rămâne premier accelerează descompunerea majorităţii parlamentare şi accentuează atmosfera negativă din partea opiniei publice la adresa PSD.

'Nu fac parte din niciun grup sau niciun proiect care să creeze structuri alternative. Spun un singur lucru şi-l repet: fiecare săptămână în care Victor Ponta rămâne prim-ministrul României accelerează descompunerea majorităţii, accentuează atmosfera negativă la adresa PSD din partea opiniei publice', a afirmat Mircea Geoană înainte de intrarea la conferinţa de lansare în dezbatere publică a 'Pactului pentru fiscalitate', organizat sub egida Academiei Române.

El a precizat - întrebat dacă intenţionează să lanseze un nou partid - că prima sa opţiune rămâne PSD.

'Obligaţia mea morală şi politică faţă de milioane de români care m-au votat şi au votat PSD-ul în mod consecvent atâta amar de ani este să încercăm să dăm o şansă acestui mare partid românesc, acestui important partid românesc, probabil o ultimă şansă de a se reinventa şi a se transforma în profunzime. Este prima şi principala mea opţiune', a mai declarat Mircea Geoană, exclus recent din PSD.

Mircea Geoană a adăugat că, pe de altă parte, 'viaţa merge înainte şi, dacă PSD cu actuala conducere şi cu actualul mod de a face treabă nu înţelege că e nevoie de o adaptare la schimbările din societate, atunci, în mod inevitabil, o altă forţă politică de stânga, de centru-stânga va ocupa locul pe care PSD îl lasă'.

'Şi monopolul asupra stângii pe care PSD l-a exercitat în aceşti 25 de ani e posibil să se sfărâme. Cred că PSD încă poate fi transformat printr-un proces de democratizare profundă, printr-un proces de reideologizare profundă şi printr-o politică de resurse umane dramatic transformată, în care integritatea şi competenţa profesională să devină obligatorie pentru orice membru de partid şi pentru orice reprezentat al partidului ce ocupă o funcţie publică cât de mică sau cât de mare ar fi ea', a arătat senatorul.

La evenimentul privind 'Pactul pentru fiscalitate' participă şi premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ