Mitică nu mai e la ligă

| 16 noi, 2013

Veste bună pentru fotbalul românesc: Mitică nu mai e la ligă. După o domnie de 17 ani, care părea ca va continua până la adânci bătrâneţe, Mitică Dragomir a pierdut conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) în faţă lui Gino Iorgulescu. Schimbarea era absolut necesară în contextul în care fotbalul românesc suferă de mai mulţi ani, iar viitorul nu suna bine.

Înlocuirea lui Dragomir a fost salutată de mulţi oameni din fotbal: preşedintele clubului Astra Giurgiu Dinu Gheorghe a subliniat că nimeni nu e veşnic, Valeriu Argăseală, preşedintele clubului Steaua, a zis că era momentul unei schimbări, iar Gheorghe Ştefan, cel suspectat de presă că ar fi fost în spatele schimbării lui Dragomir, a declarat că era momentul unei schimbări, iar Iorgulescu a venit cu un program mai bun. Acelaşi semnal a venit şi de la Vaslui, din partea lui Adrian Porumboiu.  Pe scurt, schimbarea era una aşteptată de mult timp şi de mai toată lumea.

Ovidiu Ioaniţoaia a trasat pe blogul persoanal foarte clar de ce a pierdut Dragomir şefia LPF şi ce înseamnă acest lucru pentru fotbalul românesc. Acesta susţine că „votul de joi n-a fost atât unul pro Gino cît unul împotriva lui Mitică. Lumea fotbalului lansase semnale peste semnale că s-a plictisit de Dragomir. Că s-a săturat de stilul lui de a conduce după ureche și în funcție de interese, cu comisioane și cu paraîndărături, amestec de înțelepciune și de viclenie, de miștocăreală și de caterincă”. Ioaniţoaia precizează că momentul care a marcat sfârşitul lui Dragomir în fruntea LPF a fost atunci „s-a publicat contractul dintre o societate a lui și firma RCS-RDS, act conform căruia șeful LPF și-a tras o sumă uriașă dintr-o sponsorizare deghizată”.

Despre noul preşedinte Gino Iorgulescu, Ovidiu Ioaniţoaia scrie că are o misiune grea în fruntea LPF, ca urmare a faptului că instituţia era „dezorientată și în alertă”. Însă, mai toţi oamenii din fotbal văd în Iorgulescu persoana capabilă de a da plus valoare acestui sport. Noul preşedinte vine cu un program ambiţios, care va produce schimbări radicale în Liga1. În primul rând va schimba oamenii lui Mitică Dragomir, va aduce şefi străini la arbitri, va reorganiza Liga1, prin reducerea numărului de echipe, va înfiinţa Cupa Ligii şi va înfiinţa o nouă naţională U-23, cu jucători numai din Liga1, sub 23 de ani.

„Domnul Dragomir are nişte merite în ultimii 17 ani: a făcut un sediu al ligii, a ţinut bine salariaţii, a ţinut competiţia sub control. O să încercăm să preluăm ceea ce a fost bun şi să îmbunătăţim ceea ce a fost mai puţin bun. Am promis preşedinţilor că o să fiu un preşedinte deschis, cu care se poate lucra şi să luăm hotărârile împreună pentru recredibilizarea fotbalului”, a precizat Gino Iorgulescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ