Moment istoric pentru România. A fost omologată PRIMA rasă de câine românesc

| 10 iun, 12:20

Un moment istoric pentru România care nu avea omologată nicio rasă de câine. Mai mult de atât, vorbim de prima specie, primul animal românesc omologat la nivel internațional.

La data de 09.06.2015, Adunarea Generală a Federației Chinologică Internațională întrunită la Milano a aprobat cu unanimitate de voturi omologarea definitivă a raselor de câini Ciobănesc Mioritic și Ciobănesc Carpatin.

Cei doi câini etalon prezentați pentru omologare sunt ai nemțeanului Bălan Gheorghe și se numesc Almaș și Bruna.

Cu multă modestie, domnul Bălan Gheorghe, care muncește pentru această omologare de 20 de ani, a declarat că el a contribuit în mică măsură la această realizare.

„Eu sunt un crescător pasionat dar în nici un caz nu pot să îmi atribui ceea ce aparține poporului român. Gena și specia canină a evoluat de-a lungul timpului iar ciobăneștii românești eu existat înainte de a exista eu. Eu, împreună cu alți români, am coagulat într-un fel cunoștințele anterioare și le-am dat o formă științifică. Un rol extrem de important l-a jucat Asociația Chinologică din România care a făcut toate demersurile și actele necesare acestei omologări și căreia îi mulțumesc în mod deosebit", a declarat Bălan pentru ziardepiatraneamt.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ