Monica Macovei: Ministrul Justiției are 700 de motive să îl revoce pe procurorul general

| 27 ian, 11:51

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că informațiile apărute în presă potrivit cărora Tiberiu Nițu ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială în aproximativ 700 de deplasări reprezintă tot atâtea motive pentru ministrul Justiției să înceapă procedura de revocare a procurorului general, iar pentru președintele Klaus Iohannis să îl revoce pe acesta din funcție, relatează Agerpres.

"Raportul MCV pentru România va fi publicat astăzi și va evalua progresele din activitatea procurorilor. Tiberiu Nițu nu și-a dat încă demisia din funcția de procuror general. Potrivit informațiilor apărute în presă, Tiberiu Nițu a beneficiat ilegal de coloana oficială în aproximativ 700 de deplasări. Legea nu-i permite așa ceva, iar buna reputație și integritatea pe care trebuie să le aibă procurorul general au fost definitiv distruse de aceste ilegalități. Ministrul Justiției are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a procurorului general și să trimită propunerea la președintele Iohannis, care are tot 700 motive să îl revoce rapid pe Tiberiu Nițu", susține Monica Macovei într-o declarație.

Citeşte şi: Procurorul General Tiberiu Nițu ar fi folosit coloana oficială de 700 de ori

Potrivit europarlamentarului, în ziua publicării MCV mai există un motiv pentru revocarea lui Nițu din funcție: "Toți procurorii care au reușit ani de zile să contribuie la un raport MCV pozitiv, prin activitatea lor apreciată de Comisia Europeană, merită să fie reprezentați la vârf de un procuror general integru, nu de un procuror care bate palma cu politicienii pentru a încălca legea", afirmă Monica Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 19:47
relu
procuroarea comunista
cand vom scapa de tradataoarea asta, procuroarea batausa comunista. Asta si basescu AU FACUT NUMAI RAU rOMANIEI . Mars javrelor ordinare...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ