Tiberiu Nițu: Am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege

| 28 ian, 17:39

Procurorul general Tiberiu Nițu susține că a beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege și că este de datoria lui să se asigure că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale.

"Având în vedere comentariile purtate în spațiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general am fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice. Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții", declară Tiberiu Nițu, într-un comunicat remis joi.

Acesta dă asigurări că activitatea sa nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării situației referitoare la folosirea coloanelor oficiale.

"Îi asigur pe toți colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toți partenerii noștri instituționali și pe toți cetățenii României că activitatea noastră — a mea personal — nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării depline a acestei situații și, totodată, îmi asum obligația de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfășurată în acest sens. Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale și în parametrii eficienței consemnate în ultimul raport MCV", mai spune Tiberiu Nițu.

Reacția lui Tiberiu Nițu vine după ce miercuri a avut o întâlnire cu ministrul Justiției, Raluca Prună, în legătură cu implicarea sa în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. După această întrevedere, cei doi au refuzat orice fel de declarații pe această temă.

În dosarul deschis de DNA pe numele lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, se arată că procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Potrivit unor surse judiciare, Tiberiu Nițu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoțit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ