Procurorul General Tiberiu Nițu ar fi folosit coloana oficială de 700 de ori (Surse judiciare)

| 26 ian, 13:47

Procurorul general Tiberiu Nițu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoțit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

UPDATE Procurorul general s-ar fi deplasat însoţit de coloană oficială în medie de două pe zi, au arătat sursele citate de Agerpres.

Una dintre cele două infracțiuni de abuz în serviciu de care este acuzat Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Protocolul privind cooperarea în domeniul circulației rutiere, încheiat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost înregistrat pe 4 aprilie 2014 la Ministerul Afacerilor Interne, potrivit DNA.

 

Procurorul General era însoţit zilnic de SPP pe drumul dintre casă şi sediul Parchetului. De asemenea, Tiberiu Nițu era însoțit de coloane și pe drumuri care erau făcute de la gară la Parchetul General și înapoi, scrie antena3.ro.

Tiberiu Niţu a beneficiat ilegal de coloane oficiale, în baza unui protocol semnat cu Ministerul de Interne, condus atunci de Oprea.

Citește și: Senatorii au fost chemați din vacanță pentru a discuta cazul Oprea

Procurorii îl acuză pe liderul UNPR Gabriel Oprea că ar fi folosit coloanele oficiale de cel puţin 1600 de ori, indiferent dacă deplasările pe care le făcea erau în interesul sau în cel propriu.

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a abţinut de la soluţionarea solicitării Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aceasta urmând a fi soluţionată de prim-adjunctul procurorului general”, se arată în comunicatul Parchetului ICCJ.

Scandalul a pornit de la accidentul în urma căruia poliţistul Bogdan Gigină, care deschidea drumul pentru fostul ministru Gabriel Oprea, şi-a pierdut viaţa.

Citește și: DNA cere încuviinţarea urmăririi penale a lui GABRIEL OPREA. Reacţia lui Oprea. Dosarul "Coloana oficială", trimis la Senat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ