Moscova îşi menţine poziţia de nerecunoaştere a independenţei Kosovo

| 03 dec, 2014

Ambasadorul rus la Moscova, Alexander Cepurin, a declarat miercuri că Rusia îşi menţine ferm poziţia de a nu recunoaşte independenţa Kosovo, precizând de asemenea că această abordare nu se va schimba, transmite agenţia Tanjug.

Diplomatul rus a transmis acest mesaj în timpul unei dezbateri despre unilateralism şi manipulare în ce priveşte dreptul la autodeterminare în contextul evoluţiilor din Kosovo şi Crimeea. 'Este o poziţie fermă pe care vă puteţi baza şi pe care am arătat-o nu doar o singură dată. Este o tradiţie ce nu se va schimba', a răspuns Cepurin la o întrebare legată de circumstanţele în care Rusia ar putea recunoaşte independenţa Kosovo. 

'Rezoluţia 1244 a Consiliului de Securitate al ONU, ce prevede că provincia Kosovo se află sub suveranitatea Serbiei, este obligatorie din punct de vedere juridic pentru toată lumea', a insistat ambasadorul rus în timpul dezbaterii.

Pe de altă parte, el a dezminţit zvonurile că centrul umanitar ruso-sârb de la Nis ar fi de fapt o bază militară sau un centru de spionaj. Referitor la acest subiect, Cepurin a menţionat că Rusia va acorda în continuare Serbiei un ajutor umanitar în valoare de 15-20 de milioane de dolari anual.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ