Motivele incredibile care l-au împins la sinucidere pe milionarul Ilie Vonica

| 04 iun, 2014

Omul de afaceri sibian Ilie Vonica a lăsat o scrisoare de cinci pagini înainte de a se arunca de pe terasa casei sale. Proprietarul grupului Polisano a explicat în scrisoarea lăsată în locuinţa sa că arestarea soţiei (implicată în dosarul reţetelor false) şi problemele financiare l-au îndemnat să îşi ia viaţa.

Scrisoarea lui Vonica este adresată soţiei, căreia omul de afaceri îi transmite că nu poate trăi "singur", ştiind că ea este "acolo", adică în arest.

În scrisoarea de adio, Vonica i-a cerut iertare soţiei atât pentru gestul pe care urma să îl facă şi pentru că nu a rezistat problemei pe care o avea familia sa. În final, omul de afaceri i-a mai spus soţiei că a iubit-o foarte mult şi, ştiind că este "mult mai puternică decât el" a rugat-o să aibă grijă de tot, în special de fiica pe care o aveau împreună.

Reamintim ca Ilie Vonica s-a sinucis la o zi după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia formulată de soţia sa, Ioana Daniela Vonica, împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti care a hotărât arestarea ei pentru 30 de zile.

Sursele judiciare citate de Mediafax ar fi precizat că, din discuţiile avute cu apropiaţii familiei, Vonica a încetat să mănânce de când soţia sa a fost arestată, iar marţi, înainte de a se arunca în gol de pe o teresă a imobilului în care locuia, a fumat foarte mult.

Scrisoarea de adio lăsată de Ilie Vonica s-ar afla în prezent la poliţiştii Secţiei 1 Sibiu, care realizează ancheta sub coordonarea unui procuror. Familia lui Vonica a insistat ca documentul să nu fie dat publicităţii.

Ioana Daniela Vonica, soţia omului de afaceri, este urmărită penal de procurori în Dosarul reţetelor false în care sunt suspectate cadre medicale care au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciind statul cu 3,5 milioane de euro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a informat că trei medici de la Institutul Fundeni au emis 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice pe numele unor pacienţi, iar reprezentanţii unei firme ce deţine un lanţ de farmacii au decontat fraudulos pentru acestea aproximativ 8,3 milioane de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).

Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţiile celor nouă persoane arestate în Dosarul reţetelor false.

Ilie Vonica, decedat la 59 de ani, a fost declarat în 2013 cel mai bogat sibian de către Capital Top 300. Averea acestuia este estimată la 158 – 160 de milioane de euro, fiind clasat pe locul 26 în topul celor mai bogaţi români.

Ilie Vonica şi familia sa deţineau o afacere de peste 300 de milioane de euro. Businessul Vonica include o firmă de distribuţie de medicamente - Polisano, o fabrică - Polipharma Industries, o reţea de clinici generaliste - Clinica Polisano, una de dializă, centre de fertilizare în vitro, un spital privat la Sibiu şi o reţea de farmacii - Reţeta.

În ultima perioadă, Vonica investise 12 milioane de euro în fabrica de medicamente pentru terapia cancerului din zona industrială vest a Sibiului iar în 2013 deschisese Spitalul Polisano, investiţie estimată de unele surse la 60 de milioane de euro.

Tag-uri: Ilie Vonica
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ