MRU îi cere lui Băsescu să retrimită în Parlament Legea retrocedărilor

| 13 mai, 2013

Preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, îi cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge Legea retrocedărilor, în varianta Guvernului Ponta, şi să o retrimită în Parlament spre dezbatere şi amendare.

"Am înaintat un memoriu către preşedintele României cu privire la întoarcerea în Parlament a legii retrocedării proprietăţilor, în forma pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Vom duce până la capăt demersurile noastre legale cu privire la această lege, pentru că ne asumăm pe deplin încrederea pe care ne-au acordat-o cetăţenii. Consecvenţa şi determinarea sunt mijloacele pe care Forţa Civică înţelege să le utilizeze pentru a asigura o dezbatere reală, democratică a acestei legi atât de importante, pe care guvernanţii au tratat-o cu atâta superficialitate şi lipsă de interes", se arată într-un comunicat al Forţa Civică.

Mihai-Răzvan Ungureanu, alături de majoritatea asociaţiilor de proprietari şi de colegii din PDL, a lucrat pentru a depune în Parlament un proiect de lege "coerent, complet şi realist, care să facă o justă reparaţie celor care au avut atâtea de pierdut din cauza persecuţiilor regimului comunist".

Legea propusă de Guvern a trecut prin asumarea răspunderii, deşi Consiliul Legislativ şi, mai ales, echipele de experţi ai CEDO au arătat cu insistenţă care sunt lacunele şi erorile acesteia, se mai menţionează în comunicat.

"Am depus apoi sesizare la Curtea Constituţională. Sesizarea a fost respinsă. Apelăm la domnul Traian Băsescu, prezentându-i întreaga noastră argumentaţie, în speranţa că va retrimite legea, spre dezbatere şi amendare, în Parlamentul României. Suntem şi vom fi întotdeauna partizanii unui dialog parlamentar care să permită găsirea celei mai bune variante legislative, în interesul cetăţenilor pe care îi reprezentăm. Nu ne dorim în niciun caz legi adoptate prin metode excepţionale, care să ocolească mecanismele unei democraţii autentice şi funcţionale", a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ