Mugur Isărescu: Leul s-a aflat într-o zonă de echilibru comparativ cu celelalte valute

| 06 feb, 2014

Evoluţia leului în raport cu celelalte valute s-a aflat, anul trecut, într-o zonă de echilibru, într-un interval de 5%, a declarat, joi, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

"În mare măsură, evoluţia leului s-a plimbat într-un interval de 5%, într-o zonă de echilibru, mişcări care nu pun probleme Băncii Centrale. Nici în cazul celorlalte trei valute comparabile cu noi (forintul, zlotul şi coroana cehă), mişcările nu au fost foarte mari şi s-au încadrat în 7-8%. Aceste mişcări sunt total explicabile. Mai devreme sau mai târziu vom intra în sistemul european al cursurilor de schimb. Există o excepţie a leului în raport cu coroana cehă, cu o depreciere de aproape 6%", a afirmat Isărescu, citat de Agerpres.

Şeful BNR a apreciat, de asemenea, că în cazul primei de risc, se observă o evoluţie favorabilă, permanent sub prima de risc a Ungariei.

'La prima de risc observăm o evoluţie favorabilă, permanent sub prima de risc a Ungariei, de exemplu, dar şi variaţii mult diminuate faţă de perioada precedentă. România s-a putut împrumuta la dobânzi în descreştere de pe pieţele internaţionale. Pe de altă parte, piaţa muncii nu a generat acţiuni inflaţioniste în T4', a menţionat guvernatorul BNR.

Banca Naţională a României a majorat prognoza de inflaţie la 3,5% pentru acest sfârşitul anului 2014, cu 0,5% peste estimarea din noiembrie 2013.

Tag-uri: BNR, mugur isarescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ