Universitatea Bucureşti acordă guvernatorului BNR Mugur Isărescu titlul de Doctor Honoris Causa

| 20 feb, 2014

Universitatea din Bucureşti va acorda, joi, guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, titlul de Doctor Honoris Causa.

În acest fel, instituţia va deschide seria de evenimente consacrate împlinirii a 150 de ani de existenţă.

Ceremonia este prima dintr-o serie de evenimente aniversare, care vor include conferinţe naţionale şi internaţionale, lansarea unui album istoric, o expoziţie de fotografie, un festival de cultură, o paradă a absolvenţilor şi evenimentul aniversar central din data de 16 iulie 2014.

Prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, Universitatea din Bucureşti celebrează valori pe care le-a cultivat încă de la înfiinţare - excelenţa, capacitatea vizionară, integritatea, responsabilitatea, credibilitatea.

Universitatea din Bucureşti se evidenţiază ca pol de tradiţie şi excelenţă academică al învăţământului universitar românesc.

În iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semnează decretul prin care este înfiinţată Universitatea din Bucureşti, care reunea Facultatea de Drept, Facultatea de Litere şi Filozofie şi Facultatea de Ştiinţe.

În prezent, prin cele 19 facultăţi ale sale, Universitatea din Bucureşti a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional, fiind una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din România.

 

 

Tag-uri: mugur isarescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ