Primăria Capitalei ar putea suplimenta cu 15 milioane de lei sprijinul acordat pentru Catedrala Mântuirii Neamului

| 08 aug, 13:37

Municipalitatea ar putea suplimenta cu 15 milioane de lei sprijinul acordat Patriarhiei Române pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului General al Municipiului București.

Potrivit raportului de specialitate, în bugetul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, până în prezent, pentru Patriarhia Română era aprobată suma de două milioane de lei, sprijin pentru efectuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

De asemenea, ar urma să fie acordat un sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Mănăstirea Antim. Cu aceste sume se modifică și completează lista "Acordare sprijin financiar — lăcașuri de cult" anexă la bugetul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Din raportul de specialitate mai reies și alte propuneri de modificări în bugetul propriu al municipiului București pentru anul 2016. Astfel,Centrul de Protecție a Plantelor București solicită suplimentarea cu 400.000 lei a sumelor pentru tratamente de combatere a țânțarilor.

Muzeul Național al Literaturii Române dorește majorarea bugetului instituției cu 2,3 milioane lei, din care 2 milioane pentru cheltuieli ocazionate de mutarea bunurilor de patrimoniu muzeal, reparații curente și amenajare spații la sediul din Calea Griviței. 300.000 de lei sunt solicitați pentru editarea Dicționarului General al Literaturii Române.

Muzeul Municipiului București solicită o suplimentare de 2,4 milioane de lei pentru relocarea depozitului Pinacotecii la sediul renovat Casa Cesianu, dar și 566.000 lei pentru achiziții muzeale și dotări cu echipamente.

Bugetul Teatrului Evtareiesc de Stat ar putea fi suplimentat cu 789.000 lei, dintre care 654.000 lei pentru desfășurarea Festivalului Internațional de Teatru Idiș, iar 135.000 lei pentru bunuri și servicii, dar și consultanță în vederea creării unei noi identități vizuale a instituției.

Teatrul de Comedie dorește achiziția unei firme luminoase, dar banii vor fi redistribuiți de la alte capitole ale bugetului acestei instituții.

"Solicitările ante menționate sunt fezabile prin diminuarea cu 25.777.000 lei din bugetul PMB de la poziția "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca Tei și zona adiacentă lor", unde conform scrisorii Direcției Management Proiecte și Finanțări Externe nr. 1096/1.07.2016 se propune o diminuare a sumelor aprobate prin HCGMB nr.32/2006", prevede raportul de specialitate.

La acestea se adaugă 204.000 lei, deoarece Direcția de Mediu solicită eliminarea din Lista obiectivelor de investiții a obiectivului "Realizare hartă strategică de zgomot" în sumă de 334.000 lei și aprobarea sumei de 130.000 lei pentru Servicii de consultanță de natura cheltuielilor curente pentru elaborarea măsurilor de reducere a zgomotului în București, conform Directivei 2002/49/EC.

"Motivația Direcției de specialitate este evitarea demarării de către CE a procedurii de pre-infringement pentru nerealizarea planurilor de acțiune conform termenelor specificate în directivă", mai prevede raportul de specialitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ