Năstase: România, ţara în care salariile sunt printre cele mai mici din Europa. Acest lucru trebuie schimbat

| 26 oct, 10:59

România este ţara în care salariile sunt printre cele mai mici din Europa, iar acest lucru trebuie să se schimbe, a declarat, luni, în cadrul Forumului Investitorilor Străini, Alexandru Năstase, secretar de stat în Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat (DISPPP), transmite Agerpres.

'Trebuie să ne schimbăm paradigma de gândire din a fi ieftini înspre inovaţie ce trebuie adusă în România. Suntem ţara cu salariile aproape cele mai mici din Europa şi acest lucru trebuie să se schimbe. Cu toate acestea, companii sunt avantajate, în sensul că acestea au costuri mici cu întreţinerea, chiriile etc. Instituţiile din România trebuie reformate, dar este un proces complicat. Infrastructura este unul dintre elementele cheie şi fără aceasta, avantajele competitive nu vor mai rămâne viabile', a afirmat Năstase. 

Pe de altă parte, oficialul a menţionat că lipsa investiţiilor în infrastructură este o problemă, iar acceptarea de către FMI şi Comisia Europeană a unui deficit de 3% poate fi determinată numai dacă România va investi în acest sector. 

'Problema este că nu am investit în infrastructură. Dacă FMI şi Comisia Europeană sunt de acord cu un deficit de 3% şi Guvernul spune 'Da', acest lucru se face numai dacă se realizează investiţii în infrastructură. În acest fel se transmite un mesaj către Guvernul României că putem ajunge la un deficit mai mare, cum au şi alte ţări, dar numai dacă investim în infrastructură', a spus reprezentantul DISPPP. 

Summit-ul Investitorilor Străini /Foreign Investors Summit/ debutează, luni, la Bucureşti şi reuneşte specialişti din numeroase domenii, precum financiar, IT&C, real-estate şi auto. 

Evenimentul are loc în perioada 26 - 29 octombrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ