VIDEO. Navă cu imigranți ilegali din Orientul Mijlociu, interceptată de Garda de Coastă

| 03 iun, 2014

Nave ale Gărzii de Coastă au interceptat şi escortat marţi, în Portul Constanţa, un pescador care avea la bord un grup numeros de migranţi ilegali provenind din ţări ale Orientului Mijlociu.

Vasul de pescuit, care naviga clandestin fără a arbora pavilionul de naţionalitate, conform reglementărilor internaţionale, a fost depistat de Sistemul Complex de Supraveghere şi Control al Traficului Maritim la Marea Neagră (SCOMAR), marţi dimineaţa, în largul localităţii Shabla din Bulgaria, potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Ovidiu Niculescu.

Ambarcaţiunea clandestină naviga la o distanţă de 11 mile maritime în larg şi se îndrepta spre nord, când a fost interceptată în zona de patrulare mixtă româno-bulgară de o ambarcaţiune rapidă a Gărzii de Coastă, trimisă de la Mangalia. În urma verificării au fost descoperiţi la bord 43 de transfugi, migranţi ilegali provenind din Afganistan şi Iran', a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, citat de Agerpres.

(Imagini: Poliția de Frontieră)

Din primele cercetări a rezultat că pescadorul 'Rada', care-i transporta pe migranţi, este înregistrat în Ucraina, iar călăuzele urmau să-i debarce pe aceştia pe teritoriul României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ