Neamţu, împotriva lui Băsescu şi a oamenilor lui

| 29 mai, 2013

Nu este exclus ca mesajele dure exprimate de Mihail Neamţu să fie o mostră a orgoliului său, neîmpăcat cu ideea că vehiculul electoral pe care îl construieşte Traian Băsescu este configurat în jurul Mişcării Populare şi nu în jurul Noii Republici.

Activismul fără precedent al lui Mihail Neamţu este expresia nemulţumirilor acumulate de liderul Noii Republici pe scena politică. În spatele criticilor la adresa lui Sebastian Lăzăroiu şi, indirect, la adresa lui Traian Băsescu, se ascunde cel mai probabil o nemulţumire care s-a acutizat. „Eforturile” sale în slujba preşedintelui nu au fost recompensate.

Criticile adresate indirect lui Traian Băsescu arată superficialitatea convingerilor sale politice, precum şi inconsecvenţa de discurs, elemente care îl discreditează pe liderul Noii Republici, în încercarea sa de a aduce un suflu nou pe scena politică. Dacă în vara anului 2012 Mihail Neamţu era unul din cei mai fervenţi susţinători ai preşedintelui suspendat Băsescu, acum se distanţează prin luări de poziţie cel puţin bizare. Nu este exclus ca mesajele dure exprimate de Mihail Neamţu să fie o mostră a orgoliului său, neîmpăcat cu ideea că vehiculul electoral pe care îl construieşte Traian Băsescu este configurat în jurul Mişcării Populare şi nu în jurul Noii Republici.

Anunţul privind opţiunea lui Mihail Neamţu ca Partidul Noua Republică să propună un candidat propriu pentru competiţia prezidenţială este, în fapt, o supralicitare care nu-i va aduce nici un avantaj. PNR nu apare cotat în niciuna dintre cercetările sociologice credibile, iar dacă îşi va menţine poziţia de a intra în cursa pentru prezidenţiale cu un candidat, Mihail Neamţu îşi va semna „sinuciderea” politică. Mihail Neamţu nu a reuşit să obţină o funcţie de parlamentar nici măcar pe listele ARD în decembrie 2012 şi cu atât mai mult nu va avea vreo şansă în alegerile prezidenţiale din 2014.

Cariera politică a lui Mihail Neamţu este marcată exclusiv de specularea conjuncturală a unor momente care îi asigură vizibilitate. Marea problemă este însă aceea că liderul PNR nu a reuşit să adune în jurul său un nucleu de oameni, o echipă care să construiască o mişcare politică legitimă şi credibilă. Clădirea unei construcţii politice trebuie să aibă la bază idei, valori şi principii pe care cei care aderă la proiect le împărtăşesc. Ceea ce nu este cazul PNR, o mişcare politică fără obiect, fără membri şi fără lideri.

În concluzie, în spatele declaraţiilor dure ale lui Mihail Neamţu se ascunde o formă de fariseism politic. În scurta perioadă în care a activat în spaţiul public, liderul PNR a demonstrat incoerenţă şi inconsecvenţă, atribute care nu pot consolida imaginea unul actor politic credibil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ