Negoiţă: Acţiunile unor lideri ai PNL Ilfov afectează grav colaborarea în cadrul USL

| 10 ian, 2014

Vicepreşedintele PSD pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, Robert Negoiţă, susţine că acţiunile din ultima perioadă ale unor lideri ai PNL Ilfov şi totodată reprezentanţi în administraţia locală "afectează grav colaborarea dintre PSD şi PNL", cerând acestora să revină la regulile de colaborare politică.

"Acţiunile din ultima perioadă ale unor lideri ai PNL Ilfov şi totodată reprezentanţi în administraţia locală a Judeţului Ilfov afectează grav colaborarea dintre PSD şi PNL în cadrul USL. Din păcate, ceea ce se întâmplă la Ilfov încalcă orice principiu de colaborare politică, trecut sau netrecut într-un acord oficial. Regret că lucrurile stau astfel, mai ales că membrii PSD au depus toate eforturile pentru ca USL Ilfov să funcţioneze. Atitudinea liderilor PNL şi jignirile aduse parlamentarului şi liderului PSD, doamna Gabriela Vrânceanu Firea, sunt inadmisibile. Ele încalcă nu doar, aşa cum am spus, orice înţelegere politică, ci şi regulile elementare de politeţe. Solicit, pe această cale, liderilor PNL ca, în ceasul al doisprezecelea, să revină la bun-simţ şi la regulile de colaborare politică statuate în cadrul USL", declară Robert Negoiţă, vicepreşedinte PSD pentru regiunea Bucureşti-Ilfov şi preşedinte al PSD Sector 3, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit lui Negoiţă, aceasta este şi una din premisele continuării alianţei politice USL şi la nivel naţional.

"Aceasta este, de altfel, şi una din premisele continuării alianţei politice USL şi la nivel naţional, fapt pe care mi-l doresc foarte mult, atât pentru că doar împreună putem realiza tot ceea ce ne-am propus, cât şi pentru că sunt convins că este un proiect politic benefic pentru România", precizează el.

Totodată, Robert Negoiţă îşi exprimă speranţa ca Gabriela Vrânceanu Firea să revină asupra deciziei de a demisiona din PSD.

"Regret foarte mult decizia doamnei Gabriela Vrânceanu Firea. Sper să revină asupra ei, în cel mai scurt timp, pentru a putea realiza proiectele pentru Judeţul Ilfov şi a-i reprezenta pe social-democraţi în Parlamentul României", menţionează Negoiţă, potrivit comunicatului transmis de PSD Sector 3.

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat vineri că a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov, ea criticând faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

"Începând cu data de 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, respectiv vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene Ilfov, precum şi din calitatea de membru al partidului", a anunţat senatorul Gabriela Firea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Firea spune că a luat această hotărâre "după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacţionând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea preşedintelui PNL Ilfov în funcţia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de aceast demers flagrant de rupere a USL".

"În ciuda îndemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta această situaţie, pentru că aşa e în politică, nu pot să asist pasivă la încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL şi pentru care am fost votaţi de oameni în 2012. Nu există nicio justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul judeţului Ilfov Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la 4 la 6 partide, respectiv cârdăşia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR şi PC. După cum nu este admisibil ca primăriile «neprietene» să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să deţină un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în detrimentul PSD", mai spune senatorul Gabriela Firea.

Firea mai spune că a fi consecventă unor idei a transformat-o în ţinta atacurilor şi ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale.

Firea a acuzat PNL Ilfov că a făcut în Consiliul Judeţean alianţă cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat, la RTV, că a făcut acest lucru pentru a putea duce la îndeplinire proiecte cu care s-a angajat în faţa electoratului, în condiţiile în care majoritatea cu PSD nu mai funcţiona.

Firea a declarat ulterior că are în vedere iniţierea la nivelul USL Ilfov, respectiv între organizaţiile PSD şi PNL, un pact de neagresiune, după modelul pactului de la Botoşani.

Petrache a declarat pentru MEDIAFAX că nu este împotriva unui pact de neagresiune propus de organizaţia PSD, dar este nevoie de o mediere a conflictului din partea lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu, precum şi de o înţelegere la nivel naţional.

Tag-uri: Ilfov, PNL, psd, Robert Negoita
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ