Nelu Tătaru spune că numărul de cazuri de COVID-19 anunţat zilnic este mai mare: ”Putem să avem până la 50.000 de cazuri”

| 04 oct, 18:06

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Digi24. ro că numărul real de cazuri zilnice este mult mai mare decât cel oficial şi poate ajunge până la 50.000 de cazuri, pe zi, nedeclarate oficial, pentru că foarte mulţi români se testează acasă.

Potrivit lui Tătaru, cei care se declară astăzi în raportările oficiale infectaţi cu noul coronavirus sunt mai puţini.

”Sunt multe capacităţi de testare, ne testăm acasă. Cifra oficială din România nu este de 8.000 cât a venit astăzi. Suntem pe o pantă ascendentă. Mobilitatea este cea care dă şi transmiterea în comunitate. Urmează ca săptămâna aceasta şi cea următoare să mai avem un trend crescător odată cu deschiderea şcolilor. Vedem dacă vom ajunge la 20-30 de mii de cazuri pe zi”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.
El a explicat că, anul trecut, se făceau studii şi se ajunsese la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulţim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri.
”În acest moment eu spun că putem înmulţi cu 5 până la 10. Pe nedeclaraţi putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a mai declarat Nelu Tătaru, conform News.ro.
Acesta a mai declarat că, în opinia sa, ”pandemia nu este scăpată de sub control, dar este prost gestionată în acest moment, pentru că am luat-o prea uşor”.
”Anul acesta nu ar trebui să le fie frică politicienilor pentru a lua anumite decizii. Populismul nu îşi are loc într-un moment medical. Ar trebui să facem o altă ordine în a lua nişte decizii. Din punct de vedere medical trebuie luate măsuri. Lucrăm pe structuri învechite”, a ţinut să precizeze fostul ministru, actual consilier onorific al premierului Florin Cîţu pe sănătate.

 

Tag-uri: Nelu Tataru, studii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ