Nichita la DNA: Eu nu am luat legătura cu nimeni dintre cei cu care nu am voie

| 28 aug, 17:48

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a declarat vineri, la ieșirea de la DNA, că nu a încălcat condițiile controlului judiciar și că nu a luat legătură cu nicio persoană dintre cele cu care avea interdicție.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu avocatul Adinei Samson, care ar fi venit să ceară arestarea lui pentru că ar fi încălcat rigorile controlului judiciar, Gheorghe Nichita a susținut: "M-am întâlnit. (...) Văd că insistă foarte clar asupra unui lucru. El este candidatul PNL la Primăria Iași și avocatul cui ați spus dvs. și atunci cred că lucrurile acestea explică foarte multe alte aspecte. (...) Eu nu am luat legătura cu nimeni dintre cei cu care nu am voie să iau legătură și am discutat chiar și cu procurorul că (...) am făcut astfel încât să nu încalc cu nimic controlul judiciar și acest lucru o să-l fac în continuare".

El a precizat că a fost chemat la DNA unde i s-a adus la cunoștință faptul că "pe același fapte, nu pe altele, s-a dat altă încadrare juridică" și că s-a prelungit controlul judiciar și interdicția de a merge la serviciu în continuare. El a mai adăugat că i s-a comunicat și de o parte din cheltuieli care nu știe însă dacă sunt prejudicii.

Referitor la acuzațiile comunicate, Nichita a menționat că a văzut mai multe capete de acuzare cu infracțiuni de instigare la abuz în serviciu și că procurorii au motivat prin faptul că au mai fost câteva declarații suplimentare care au apărut.

La rândul său, avocatul Adinei Samson, Dragomir Tomașeschi, a spus că a discutat în DNA despre arestarea din nou a primarului pentru că a încălcat controlul judiciar. El a acuzat faptul că Gheorghe Nichita ar fi avut numeroase întâlniri cu martorii din dosar, lucru interzis prin controlul judiciar, refuzând să dea numele acestora și negând totodată că ar fi mai căutat-o pe Adina Samson.

Despre clienta lui, avocatul a susținut că ''a fost chinuită de Nichita atâția ani", că are reale probleme de sănătate, având nevoie de asistență psihologică, precum și că ar fi fost forțată de primar să aibă o relație cu el "prin ascendentul profesional".

De asemenea, avocatul a confirmat că este înscris în competiția din PNL pentru Primăria Iași și că speră să îi ia locul în 2016 lui Gheorghe Nichita.

Procurorii DNA au dispus prelungirea măsurii controlului judiciar față de Gheorghe Nichita, primar suspendat al municipiului Iași, și efectuarea urmăririi penale în cazul acestuia pentru alte fapte.

Astfel, procurorii au extins cercetările față de Nichita și pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracțiuni) și complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Noile acuzații se adaugă celor reținute inițial în sarcina acestuia — instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ