Nicolae Bănicioiu: Peste 11,4 milioane de români au primit cardurile de sănătate

| 13 noi, 2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi că 85% dintre asiguraţi au primit cardurile de sănătate, punctând că au fost distribuite 11,4 milioane de carduri.

"Vă spun cifrele de joi sunt 11,4 milioane de carduri care au ajuns deja prin Poştă la asiguraţi. Asta înseamnă că am ajuns aproape la 85% din numărul de asiguraţi care au primit carduri. Furnizorii încep să aibă şi cititoarele de carduri, au început să îl aibă şi medicii de familie, nu îl au încă toţi, dar până la sfârşitul anului îl vor avea toţi', a spus Nicolae Bănicioiu.

El a susţinut că distribuţia a mers mai bine decât se preconizase. 'Adică noi ne aşteptam să ajungem la finalul lunii noiembrie undeva la 80% cu distribuirea de carduri, asta înseamnă că se va termina distribuţia un pic mai devreme decât am preconizat', a spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a punctat că de la 1 ianuarie 2015 cardul de sănătate va deveni funcţional, iar după trei luni va deveni obligatoriu.

În privinţa dosarului electronic, ministrul a spus că acesta va fi funcţional din 2015 şi va fi extins pentru toţi furnizorii de servicii medicale, inclusiv către laboratoarele de analize medicale.

'În momentul de faţă sunt 3 milioane de dosare iniţializate şi ne pregătim acum cu normele metodologice de funcţionare şi completare a dosarului, adică hotărârea de Guvern care să prevadă aceste norme, ceea ce cred eu că poate intra în Guvern mai devreme de finalul anului', a spus Bănicioiu.

Ministrul a mai precizat că în 2015 biletul de trimitere va fi electronic, implementarea lui urmând să fie făcută până în decembrie anul viitor, adăugând că şi concediile medicale vor fi informatizate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ