Nicolae Bănicioiu: Se iau în calcul ştergerea datoriilor institutului Cantacuzino

| 02 oct, 2014

Reorganizarea Institutului Cantacuzino trebuie să se facă după criterii profesionale, noul manager urmând a fi un profesionist ales prin concurs, a declarat joi ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu a precizat că reorganizarea institutului nu presupune disponibilizări. 'Reorganizarea nu presupune disponibilizări, presupune ca toţi cei care au o legătură cu cercetarea, cu activitatea de referinţă şi partea de producţie, să rămână la institut. Cei care sunt aduşi acolo pe alte criterii bănuiesc că nu au ce căuta', a spus Bănicioiu.

El a menţionat că se ia în calcul ştergerea datoriilor institutului.

"Datoriile la ANAF sunt în jur de 11 milioane de lei', a spus ministrul, care a precizat că cineva va răspunde pentru aceste datorii, acest lucru urmând a fi stabilit de organul de anchetă în urma sesizărilor făcute de către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministrului, trecerea Institutului Cantacuzino de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei reprezintă o consecinţă a 'unei discuţii' din anul 2012.

Citeşte şi: Care este planul de salvare al Institutului Cantacuzino


'A fost şi o Ordonanţă de Urgenţă atunci prin care toate instituţiile de cercetare treceau în subordinea MEC, dar în principal pentru reorganizare. Aşa s-a şi convenit în cadrul comitetului interministerial, se face reorganizarea institutului, aceşti paşi sunt necesari pentru a reuşi ştergerea de datorii. Este una din principalele probleme cel puţin datoriile la ANAF, care au ajuns la cote foarte mari, ei din această cauză nu pot participa nici pentru accesarea de fonduri europene, nici nu poate intra în contract cu casa de asigurări pentru partea de analize', a afirmat ministrul Sănătăţii.

Bănicioiu a spus că managerul Institutului Cantacuzino şi-a dat demisia şi se ocupă de alte proiecte, iar noul manager va fi ales pe bază de concurs.

'În primul rând căutăm un profesionist, un om care să înţeleagă şi ce înseamnă partea de cercetare, dar şi producţia de vaccin. Trebuie organizat şi concursul destul de repede. Probabil va fi un interimat de scurtă durată', a susţinut Bănicioiu.

Referitor la statutul de societate comercială pentru partea de producţie, ministrul a afirmat că decizia se va lua de către comitetul interministerial.

Tag-uri: Nicolae Baniciou
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2014
tadeus
Si
cine plateste Banicioiu daca ne taxeaza Bruxelles

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ