Ultimele vești bune din domeniul Sănătății

| 24 aug, 2014

O importantă investiție în domeniul Sănătății, realizată în cadrul acordului de parteneriat pentru anii 2014 -2020 din fonduri europene, este construirea a trei spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova.

Zonele pentru construcția acestor spitale a fost aleasă atât în funcție de vechimea unităților existente, cât și de adresabilitate.

Sistemul Sănătății a fost întotdeauna o prioritate pentru guvern și de aceea executivul a efectuat demersuri în vederea construirii de spitale regionale în zonele cele mai defavorizate, respectiv de reabilitare a mai multor spitale județene. Ministerul Sănătății a găsit soluții împreună cu Ministerul Fondurilor Europene pentru finanțarea de echipamente medicale din fonduri structurale.

Un prim proiect demarat este cel în cadrul căruia în domeniul Sănătății vor fi achiziționate angiografe, în valoare de 25 milioane de euro. Deși cumpărarea acestor angiografe a fost privită de către unii cu suspiciune, pentru că în România deocamdată nu există mulți medici care să lucreze cu această, măsura implementată de ministrul Bănicioiu se va dovedi a fi una benefică țarii noastre.

Declarația lui Nicolae Bănicioiu „Dacă nu iei angiografe, nu ai medici” este cât se poate de corectă, întrucât achiziționarea de angiografe impune o obligație spitalelor prin pregătirea de personal. Mai mult, conform ministrului Sănătății, un obiectiv imediat este implementarea unui program prin finanțare europeană în care medicii români să fie pregătiți de către profesorii din afară.

Totodată, o veste foarte bună pentru români este că în unitățile subordonate Ministerului Sănătății au fost deblocate aproape 1 200 de posturi, dintre care 1 023 în spitale sau unități fără paturi și 106 la serviciile de ambulanță. Și urmează ca încă 60 de posturi să fie deblocate pentru Direcțiile de Sănătate Publică.

Iar lista lucrurilor bune din domeniul Sănătății continuă prin aprobarea de către ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ordinului ce vizează criteriile în baza cărora va putea fi actualizată lista de medicamente compensate și gratuite, precum includerea, extinderea indicațiilor sau excluderea unor tratamente.

Până acum Agenția Națională a Medicamentului a primit peste 120 de dosare pentru actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite. Iar Nicolae Bănicioiu a precizat că metodologia de evaluare va permite o nouă abordare în sistem, adică actualizarea periodică a listei de compensate și gratuite, în beneficiul pacienților.

Citeşte şi: Cum va gestiona România fondurile europene în următorii 7 ani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ